آرتروز ستون فقرات یک بیماری دژنراتیو مفصلی است که حدود نیمی از سالمندان را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری در اثر تخریب غضروف ایجاد می شود.

غضروف بافت صاف و الاستیکی است که از مفاصل محافظت می کند و روانکاری لازم برای عملکرد طبیعی مفصل را فراهم می کند.

استئوآرتریت ستون فقرات به طور خاص بر مفاصل فاست، غضروف بین استخوان‌های تشکیل دهنده ستون فقرات و رباط‌های ستون فقرات تأثیر می‌گذارد.

با افزایش سن، غضروفی که مفاصل فاست را پوشانده است به آرامی از بین می رود. دیسک‌های مهره‌ای شما عمدتاً از آب ساخته شده‌اند. این دیسک‌ها می‌توانند با افزایش سن کم آب شوند. این امر می‌تواند باعث باریک شدن دیسک‌های ستون فقرات و افزایش فشار بر روی مفاصل فاست شود.

علائم آرتروز ستون فقرات

این بیماری علائم مختلفی ایجاد می کند. شایع ترین آن کمردرد است. درد اغلب از قسمت پایین کمر شروع می شود. در مراحل اولیه بیماری، ممکن است فقط صبح ها به دلیل ساعت ها عدم تحرک درد داشته باشید. از آنجایی که این یک بیماری پیشرونده است، علائم معمولاً با گذشت زمان بدتر می شوند. سایر علائم آرتروز ستون فقرات عبارتند از:

  • حساسیت مفاصل
  • سفتی مفصل
  • محدوده حرکتی محدود
  • ضعف یا بی حسی در پاها یا بازوها، سوزن سوزن شدن در پاها
  • کمردرد ناشی از آرتروز اغلب هنگام نشستن یا ایستادن بدتر می شود. معمولاً هنگام دراز کشیدن بهبود می یابد. برخی از افرادی که آرتروز ستون فقرات دارند هیچ علامتی ندارند.

دلایل و عوامل خطر

استئوآرتریت ناشی از زوال آهسته غضروف اطراف مفاصل در قسمت تحتانی کمر است. علت دقیق این وخامت ناشناخته است، اما برخی از افراد در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند. این شامل افرادی می شود که ترومای ستون فقرات را تجربه کرده اند.

تجربه آسیب در سنین پایین تر می تواند باعث شود که غضروف شما خیلی سریعتر از بین برود. چاقی همچنین می تواند در OA ستون فقرات نقش داشته باشد زیرا وزن اضافی بدن فشار بیشتری بر مفاصل ستون فقرات شما وارد می کند. سایر عوامل خطر عبارتند از:

  • بالا رفتن سن
  • جنسیت زن
  • سابقه خانوادگی آرتروز
  • کار در شغلی که با استرس مکرر همراه است
  • مفاصل یا غضروف معیوب در بدو تولد

درمان آرتروز ستون فقرات

هیچ درمانی برای آرتروز مفاصل وجود ندارد و این وضعیت قابل برگشت نیست. هدف از درمان، تسکین درد و بهبود تحرک مفصل آسیب دیده است. پزشک شما می تواند گزینه های درمانی احتمالی را با شما در میان بگذارد. موارد خفیف OA ستون فقرات ممکن است به داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن (تیلنول) پاسخ دهد. برای جلوگیری از آسیب کبدی، این دارو را طبق دستور مصرف کنید. همچنین می توانید درد و التهاب را با ایبوپروفن (Advil) و ناپروکسن سدیم (EC-Naprosyn) تسکین دهید. عوارض جانبی این داروها شامل ناراحتی معده، مشکلات خونریزی و آسیب اندام است، بنابراین مصرف آن طبق دستور ضروری است.

گزینه دیگر تزریق کورتیکواستروئید به طور مستقیم به مفاصل آسیب دیده است. جراحی یک درمان معمول برای OA ستون فقرات نیست، اما در موارد شدید، پزشک ممکن است روشی را برای جایگزینی دیسک های آسیب دیده در ستون فقرات شما توصیه کند.

سایر روش های درمانی برای درمان و مقابله با آرتروز ستون فقرات عبارتند از:

  • ورزش های ملایم (مانند تای چی و یوگا) برای کاهش درد و بهبود دامنه حرکتی در غضروف باقی مانده
  • گرما یا سرما درمانی
  • فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی راهکاری موثر در تسکین علائم آرتروز ستون فقرات است که علاوه بر کمک به تخفیف علائم از پیشرفت بیماری نیز جلوگیری می کند.

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در کرج – بهترین فیزیوتراپی کرج – فیزیوتراپی ستون فقرات در کرج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست