آرتروز زانو شایع ترین بیماری تخریبی مفاصل بدن است که ریسک بروز آن با افزایش سن بالاتر می رود ، آرتروز علاوه بر بروز درد در مفصل مبتلا سبب محدود شدن دامنه حرکتی مفصل نیز می شود.

زانوها مفاصلی هستند که اغلب تحت تاثیر آرتروز (OA) قرار می گیرند. آرتریت زانو زمانی رخ می دهد که غضروف زانو ضعیف شده و تخریب می شود، که می تواند به دلیل افزایش سن، اضافه وزن، یا آسیب و موارد دیگر اتفاق بیفتد. روند بیماری قبل از مشاهده علائمی همچون درد، سفتی و محدودیت حرکتی شروع می شود. به این دلیل و این واقعیت که استئوآرتریت زانو یک بیماری پیشرونده است، تشخیص و درمان مناسب در اسرع وقت بسیار مهم است.

علائم آرتروز زانو

استئوآرتریت زانو به تدریج در طی یک دوره زمانی ایجاد می‌شود و معمولاً تا زمانی که علامت‌دار شود بدون توجه باقی می‌ماند که اغلب باعث ایجاد موارد زیر می‌شود:

  • درد در زانو (معمولاً بعد از فعالیت یا استفاده بیش از حد بدتر می شود)
  • سفتی مفصل که سبب کاهش انعطاف پذیری زانو می شود.
  • تورم مفاصل (التهاب خفیف و گرما نیز ممکن است رخ دهد)
  • محدوده حرکتی محدود
  • قفل شدن زانو

با پیشرفت آرتروز زانو، علائم عموماً شدیدتر می شوند. درد ممکن است ثابت شود، نه تنها زمانی که ایستاده اید، راه می روید، یا فعالیت بدنی دارید.

در موارد پیشرفته، کرپیتوس (احساس ساییدن) ممکن است قابل توجه باشد. همچنین ممکن است بدشکلی مفصلی قابل مشاهده باشد یا احساس کنید که زانو در حال “بیرون آمدن” است

معمولاً یک زانو بیشتر از دیگری تحت تأثیر قرار می گیرد، اما هر دو ممکن است در زمان های مختلف تحت تأثیر قرار گیرند. مفصل پاتلوفمورال (در جلوی زانو) و مفصل ساق رانی داخلی (سمت داخلی زانو) اغلب درگیر می شوند. مفصل تیبیوفمورال جانبی (سمت بیرونی زانو) کمتر دیده می شود.

دلایل و عوامل خطر

استئوآرتریت زانو ناشی از تجزیه غضروف، بافت محافظی است که به استخوان‌هایی که یک مفصل را تشکیل می‌دهند اجازه می‌دهد به آرامی روی یکدیگر سر بخورند. در نهایت، از دست دادن غضروف ممکن است به قدری شدید باشد که اساساً هیچ غضروفی انتهای استخوان‌های مفصل زانو را نپوشاند که در این شرایط استخوان ها بر روی هم ساییده شده و منجر به بروز درد شدیدی در زانوی درگیر می شود.

از دست دادن غضروف در آرتروز زانو می تواند ناشی از موارد زیر باشد: 

  • افزایش سن
  • آسیب قبلی زانو، مانند شکستگی، پارگی رباط، یا آسیب منیسک، که می‌تواند بر روی هم‌ترازی زانو و ساق تأثیر بگذارد و باعث ساییدگی شود.
  • فشار مکرر روی زانو
  • استعداد ژنتیکی به ناهنجاری های غضروفی و ​​آرتروز زانو
  • چاقی و اضافه وزن، که به مفصل آسیب دیده استرس و بار اضافه می کند و سیتوکین های پیش التهابی را افزایش می دهد.
  • مشکلات مربوط به لایه استخوانی زیر غضروف در زانو

روش های درمان

اگرچه درمان قطعی برای آرتروز زانو وجود ندارد، اما برخی راهکارها می توانند به مدیریت علائم در بیماران کمک زیادی بکنند.

در صورتی که بیمار مبتلا به آرتروز اضافه وزن دارد باید با روش های مناسب وزن خود را کاهش دهد تا فشار کمتری بر زانوهایش وارد شود.

استفاده از کمپرس سرد و گرم با نظر پزشک و فیزیوتراپیست می تواند به تسکین علائم کمک کند.

ممکن است پزشک یا فیزیوتراپیست استفاده از بریس یا زانو بند طبی را توصیه کند.

فیزیوتراپی زانو موثرترین روش غیرجراحی در کنترل علائم آرتروز زانو است که با مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی زندگی ( فیزیوتراپی در عظیمیه کرج) می توانید از آن بهره مند شوید.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی در کرج – لیزر تراپی در کرج – فیزیوتراپی در عظیمیه کرج – متخصص فیزیوتراپی زانو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست